КРАВЕЦЬ, ЗАКРІЙНИК
Термін навчання:
На базі 9 класів: 3 роки 4 місяці, навчання з отриманням повної загальної середньої освіти.
На базі 11 класів: 1 рік 5 місяців навчання.
В усі часи у суспільстві панували певні погляди, думки, художнє уявлення щодо одягу, формувались відповідні напрямки моди. Усе це тісно пов’язане з професіями кравця та закрійника, людям, завдяки праці та фантазії яких, наші бажання втілюються у життя. Кінцевим продуктом праці кравця є найрізноманітніше вбрання, без якого неможливо обійтись: зимове, літнє і демісезонне, розраховане для різного віку, статті, статури. Учні, у процесі навчання за даною професією, розвивають творчі здібності, художній смак.
Здобувши інтегровану професію кравця, закрійника ви зможете:
- виконувати всі види робіт щодо виготовлення одягу за стандартами й індивідуальними замовленнями;
- вибирати (моделювати) фасони одягу відповідно до тенденції моди, особливостей фігури замовника та властивостей тканини;
- знімати мірку із замовника та виготовляти відповідні лекала для подальшого розкрою обраного фасону чи моделі;
- виконувати розкрій тканини;
- користуватись сучасною технікою та ручним інструментом;
- визначити якість крою та готових виробів;
- знати асортимент одягу, конструкцію і деталі виробів, властивості й особливості тканини та необхідної фурнітури.
КУХАР, КОНДИТЕР
Термін навчання:
На базі 9 класів: 3 роки 5 місяців, навчання з отриманням повної загальної середньої освіти;
На базі 11 класів: – 1 рік 4 місяці.
Навчання проводиться у спеціалізованих кабінетах із застосуванням новітніх інноваційних технологій під керівництвом висококваліфікованих педагогів. Виробничу практику учні проходять у найкращих підприємствах ресторанного бізнесу різних форм власності, а також на оздоровчо-відпочинкових літніх базах узбережжя Чорного моря.
Учні нашого навчального закладу – постійні учасники конкурсів професійної майстерності, у яких здобувають призові місця. Після закінчення училища випускники є конкурентоспроможними на ринку праці.
ОФІЦІАНТ, БАРМЕН
Терміни навчання:
На базі 11 класів: 1 рік 5 місяців.
Ми навчаємо офіціантів і барменів правилам обслуговування відвідувачів, сервіруванню столів, приготуванню змішаних напоїв, також учні вивчають асортимент і кулінарну характеристику страв та напоїв, правила роботи на контрольно-касових апаратах, англійську мову із професійним напрямом.
Перспектива професії у майбутньому
Офіціантам, барменам доводиться обслуговувати людей, а для цього потрібно постійно удосконалюватись. Саме тому багато здібних працівників продовжують навчатися у вищих навчальних закладах, зокрема в Інституті ресторанного сервісу і туризму, Львівській комерційній академії, Коледжі економіки і туризму, Львівському кооперативному коледжі економіки і права.
Наші випускники працюють у найпрестижніших ресторанах Львова. Через декілька років багато з них стають адміністраторами, керівниками підприємств, бізнесменами, а також самостійно відкривають ресторани, кафе та паби. Ця професія характеризується високими темпами розвитку.
АГЕНТ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТУРИЗМУ, АДМІНІСТРАТОР
Термін навчання:
На базі 11 класів: 1 рік 6 місяців.
Чутки про незвідані, невідомі і цікаві місця на Землі завжди манять туди людей. Завдяки подорожам ми пізнаємо досягнення та витвори не лише природи, але й попередніх поколінь.
Ми навчаємо агентів з організації туризму бути всебічно розвинутими для того, щоб створювати якісний туристичний продукт. Знання здобуваємо не тільки в аудиторіях, а й на практиці: відвідуємо музеї, театри, цікавимось різноманітними стилями та напрямками образотворчого мистецтва, організовуємо екскурсії.
Здобувши спеціальність ви зможете:
- організовувати дозвілля і відпочинок клієнтів;
- брати участь у розробці та реалізації турів;
- займатись рекламою різних видів і форм туризму;
- розвивати і пропагувати зелений та екологічний туризм.