Професії

КРАВЕЦЬ, ЗАКРІЙНИК

Термін навчання:

На базі 9 класів: 3 роки 4 місяці, навчання з отриманням повної загальної середньої освіти. 

На базі 11 класів: 1 рік 5 місяців навчання.

В усі часи у суспільстві панували певні погляди, думки, художнє уявлення щодо одягу, формувались відповідні напрямки моди. Усе це тісно пов’язане з професіями кравця та закрійника, людям, завдяки праці та фантазії яких, наші бажання втілюються у життя. Кінцевим продуктом праці кравця є найрізноманітніше вбрання, без якого неможливо обійтись: зимове, літнє і демісезонне, розраховане для різного віку, статті, статури. Учні, у процесі навчання за даною професією, розвивають творчі здібності, художній смак.

Здобувши інтегровану професію кравця, закрійника ви зможете:

  • виконувати всі види робіт щодо виготовлення одягу за стандартами й індивідуальними замовленнями;
  • вибирати (моделювати) фасони одягу відповідно до тенденції моди, особливостей фігури замовника та властивостей тканини;
  • знімати мірку із замовника та виготовляти відповідні лекала для подальшого розкрою обраного фасону чи моделі;
  • виконувати розкрій тканини;
  • користуватись сучасною технікою та ручним інструментом;
  • визначити якість крою та готових виробів;
  • знати асортимент одягу, конструкцію і деталі виробів, властивості й особливості тканини та необхідної фурнітури.

КУХАР, КОНДИТЕР

Термін навчання:

На базі 9 класів: 3 роки 5 місяців, навчання з отриманням повної загальної середньої освіти;

На базі 11 класів:  – 1 рік 4 місяці. 

Навчання проводиться у спеціалізованих кабінетах із застосуванням новітніх інноваційних технологій під керівництвом висококваліфікованих педагогів. Виробничу практику учні проходять у найкращих підприємствах ресторанного бізнесу різних форм власності, а також на оздоровчо-відпочинкових літніх базах узбережжя Чорного моря.

Учні нашого навчального закладу – постійні учасники конкурсів професійної майстерності, у  яких здобувають призові місця. Після закінчення училища випускники є конкурентоспроможними на ринку праці.

ОФІЦІАНТ, БАРМЕН

Терміни навчання:

На базі 11 класів: 1 рік 5 місяців.

Ми навчаємо офіціантів і барменів правилам обслуговування відвідувачів,  сервіруванню  столів, приготуванню змішаних напоїв, також учні вивчають асортимент і кулінарну характеристику страв та напоїв, правила роботи на контрольно-касових апаратах, англійську мову із професійним напрямом.

Перспектива професії у майбутньому

Офіціантам, барменам доводиться обслуговувати людей, а для цього потрібно постійно удосконалюватись. Саме тому багато здібних працівників продовжують навчатися у вищих навчальних закладах, зокрема в Інституті ресторанного сервісу і туризму, Львівській комерційній академії, Коледжі економіки і туризму, Львівському кооперативному коледжі економіки і права.

Наші випускники працюють у найпрестижніших ресторанах Львова. Через декілька років багато з них стають адміністраторами, керівниками підприємств, бізнесменами, а також самостійно відкривають ресторани, кафе та паби. Ця професія характеризується високими темпами розвитку.

АГЕНТ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТУРИЗМУ, АДМІНІСТРАТОР

Термін навчання:

На базі 11 класів: 1 рік 6  місяців.

Чутки про незвідані, невідомі і цікаві місця на Землі завжди манять туди людей. Завдяки подорожам ми пізнаємо досягнення та витвори не лише природи, але й попередніх поколінь.

Ми навчаємо агентів з організації  туризму бути всебічно розвинутими для того, щоб створювати якісний туристичний продукт. Знання  здобуваємо не тільки в аудиторіях, а й на практиці: відвідуємо  музеї, театри, цікавимось  різноманітними стилями та напрямками образотворчого мистецтва, організовуємо екскурсії.

Здобувши спеціальність ви зможете:

  • організовувати дозвілля і відпочинок клієнтів;
  • брати участь у розробці та реалізації турів;
  • займатись рекламою різних видів і форм туризму;
  • розвивати і пропагувати зелений та екологічний туризм.